Ingenting är omöjligt - så länge du inte måste vara perfekt!

En av de saker jag brukar poängtera oavsett om du är ledare, ska hålla en workshop eller bjuda på middag - var inte perfekt! Uppskatta när andra hittar fel och rättar dig! Ifall du bjuder på en mindre perfekt middag ökar chansen att andra vågar bjuda tillbaka. När du ber andra granska något du gjort kommer de att göra det med så mycket större engagemang ifall de hittar ett och annat litet fel. Inte så att du ska vara slarvig men överarbeta inte. Låt andra få bidra till att förbättra ditt material! Jag har fått testa det extremt praktiskt när jag har kontrollerat och justerat mitt eboksmanuskript “Ledarskap & Klokskap”. I början fanns det massor av fel. Verktyget hittade på intressanta tokigheter som att lägga in mellanslag mitt i ord lite här och var etc. jag hittade fel och rättade med stor energi. Till slut var i princip allt rätt och jag märkte hur slö min granskning varv fem var när jag bara hade hittat två fel i senaste granskningen. Jag insåg att jag satt och tänkte på annat. Jag hade ställt in mig på att allt var rätt nu.

Precis då jag skulle publicera boken, och gjorde en snabb granskning hittade jag fel redan i inledningen!

Eftersom jag alltid letar efter metoder att göra saker lite effektivare letar jag mig ofta utanför malströmmen - där är jag aldrig perfekt. Otaliga är de gånger jag har fått höra att det jag vill göra är omöjligt även om det i mina ögon är väldigt enkla små saker jag vill testa att göra. Självklart vill människor för det mesta skydda mig från misslyckanden för inte tror jag att någon skulle missunna någon annan framgång. Nu är jag oftast funtad så att när jag får höra att det inte går blir jag bara mer taggad att genomföra det - efter att först ha legat i fosterställning ett tag och sörjt den förlorade möjligheten.

En av de senaste “omöjligheterna” är jag precis klar med - att ge ut “Ledarskap & Klokskap - konsten att få dig själv och andra att vilja” som ebok. Inte var det omöjligt men inte var det helt lätt heller. De flesta saker man gör är första gången inte helt enkla men de är oerhört mycket lättare andra gången. Om du inte ställer krav på dig att göra det perfekt lovar jag att det blir mycket mer möjligt. Och du får massor av bra träning inför nästa projekt precis som jag har fått inför mina kommande böcker.

Varje “omöjlighet” blir möjlig om du minskar kraven på perfektion och istället ser det som en ny sak du ska lära dig. Varje ny sak du lär dig utvecklar din hjärna och trycker ut dig ur din komfortzon. Kanske blir du lite tilltufsad av att du inte lyckas så bra första gången men om du bara värderar dina lärdomar har varje platt fall varit värt det. När du reser dig har du en bättre verktygslåda, en ännu mer tränad hjärna och har utökat din komfortzon!

Jag är alltid här för dig som vill prata om ditt nästa omöjliga projekt så gör vid det möjligt tillsammans!

blogg (7).jpg