Resa Lätt i Kambodja & Thailand

 
 

Våga resa lätt och flexibelt!

Du kommer att hitta hemliga paradis som du annars aldrig hade kunna nå. I den här boken hittar du tips om hur du packar så flexibelt och användbart att du aldrig behöver tacka nej till ett äventyr eller en middag på en trevlig restaurang. Men samtidigt lätt nog att bära långa sträckor om det behövs.

Jag och min 15-åriga dotter började i Bangkok med att utforska Kina Town, åka flodbåt, besöka tempel och Khao San Road under två intensiva dagar. Vi tog tåget till den utmanande gränsövergången till Kambodja och det mäktiga Angkor Wat där åkte ziplines i djungeln och cyklade mellan templen.

Vi hade flera intensiva kvällar i hektiska städer. I Siem Reap vågade vi inte testa de stora, håriga, grillade, spindlarna. I Phnom Penh firade vi nyår vid det upplysta templet vid floden men hamnade också i stadsdelar vi var tvungna att skynda bort ifrån.

Paradisön Koh Ta Kiev bjöd på snorkling i kristall-klart vatten och vi slapp insekter i vårt hus på rangliga pålar med geckos på enastående vackra Koh Rong Samloem. De sista dagarna lärde vi oss åka tre på en motorcykel och åt läcker lokal mat hos goda vänner i Thailand. De bästa upplevelserna finns utanför din komfortzon när du vågar dig ut i mellanrummen.

Kambodia 2 jpeg.jpg